Timmer & Flis

Skogstransporter

Höga berg, långa avstånd och djupa dalar

Ensamheten, dofterna och tystnaden. Som väldigt många andra, trivs vi väldigt bra i skogen, men landskapet ställer höga krav på åkare som bedriver verksamhet där. Känsliga vägar som går genom tuff terräng kräver hög flexibilitet och styrka hos arbetsredskapen. Våra vagnar har rullat genom det svenska landskapet sedan 1960-talet. Vi är även generalagent för däcktrycksövervakningssystemet Tireboss som skyddar både däck och skogsbilsvägar.

Stor lastkapacitet och flexibilitet för skog- och biomassaindustrin

Karlavagnen, Classic och Bioline

Våra flis- och timmervagnar kommer med en hög grad av anpassningsbarhet som gör att alla åkare kan hitta en vagn som passar deras regionala förutsättningar. Genom att välja (eller inte välja) tillval kan du enkelt skräddarsy en vagn ut vårt standardsortiment. Det är viktigt att tänka igenom ordentligt vilka behov verksamheten har innan man väljer en vagn, så att den kan hantera den belastning som kommer att krävas.

Våra timmer- och flisvagnar är tillverkade av högkvalitativa material för att klara av de tuffa förhållandena som finns i våra nordiska skogar och på olika typer av vägar.

Att äga och hantera en vagn från oss är enkelt.  Det innebär bland annat användarvänliga last- och lossningsmekanismer och olika justeringsmöjligheter för att kunna transportera bland annat timmer av olika storlek och form på ett säkert sätt.

Vi har också ett väl utvecklat eftermarknadsprogram då vi vet att driftsäkerhet och möjligheter till service och reparation när det behövs är viktiga för åkerierna.

Karlavagnen är ursprungligen konstruerad som en specialbeställning av krävande åkare. Karlavagnen har en unik ramkonstruktion som skiljer sig markant från övriga skogsvagnar.

Timmervagnen är utrustad och anpassad för alla typer av skogstransporter i hela Norden och finns med eller utan skjutboggie. Vagnen har dessutom många konfigurations möjligheter, vilket ger en vagn speciellt anpassad till åkarens behov.

Läs mer om Karlavagnen

Classic är en vagn framtagen för att effektivisera din vardag. Vagnens smarta konstruktion följer bilen, vilket resulterar i mindre vindmotstånd och minskad bränsleförbrukning – dessutom sliter det mindre på däcken.

Förutom de ekonomiska fördelarna ger Classic en mer avslappnad och trygg körupplevelse, vilket ger en bra arbetsmiljö för chauffören.

Läs mer om Classic

Torrflis, barkflis, grot, sågspån och sopor – oavsett last är Kilafors Bioline en lätt och samtidigt stabil konstruktion som rymmer upp till 100 kubik. Tack vare ett gediget chassi med fyra axlar har släpet en stabil gång även i högre farter.

Släpets flisbur har en smart integrerad låsmekanism med utvecklade hydraulfunktioner som ökar prestanda och smidighet vid tippning.

Läs mer om Bioline

Vi samarbetar med Sveriges största renodlade timmerbilspåbyggare, Bergs Fegen. Berg Fegen är förutom ledande påbyggare även specialister på skogskranar och utvecklar styrsystem utifrån gällande standarder och lagkrav.

Läs mer om Bergs Fegen (extern länk till bergsfegen.se) 

Tireboss ger stora vinster för åkaren, föraren, väghållaren och transportören. Normalt har ofta lastbilar och släp för högt tryck i däcken vilket ger skador på vägar, däck och fordon. Tireboss förhindrar detta och förlänger livslängden på däck och material.

Vi är generalagent på nordiska marknaden för TIREBOSS, systemet för däcktrycksövervakning.

Läs mer om Tireboss

Made in Sweden

Mot ett grönare Sverige

Skogsnäringen har stor betydelse för en hållbar utveckling framåt. Vi är stolta över att vara med i den utvecklingen och att vi kan erbjuda timmervagnar som håller längre, tål mer och när den dagen kommer, har ett högt andrahandsvärde.

Nyfiken på vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt