Släpvagnar, kärror & lastbilspåbyggnader

Lösningar med helhetsperspektiv

Släp från Kilafors byggs i Hälsingland för att rulla året om i det nordiska klimatet. Våra konstruktörer, montörer och servicetekniker ser till alla vagnar som lämnar oss rullar effektivt och hållbart hela livslängden.

För skogen

Trygga transporter för skogsindustrin.

För en skogsåkare är inget arbetspass det andra likt. Underlaget, vädret och lasten varierar ständigt. För att våra vagnar ska klara den variationen arbetar vi kontinuerligt med förbättringar på våra konstruktioner och letar nya material för att klara de yttre påfrestningar en timmervagn går igenom. Dessutom tänker vi på arbetsmiljön för chauffören. Våra vagnar ska inte bara kunna ta mycket last, de ska även vara säkra och lätta att hantera.

En helsvensk timmervagn för skogsåkare i nordiskt klimat. Karlavagnen är ursprungligen konstruerad som en specialbeställning av krävande åkare.

Läs mer om Karlavagnen

En vagn framtagen för att effektivisera en timmeråkares vardag. Vår Classic är känd för sin låga chassihöjd vilket ger hög lastvolym och ökad lönsamhet.

Läs mer om Classic

Bioline är ett effektivt transportkoncept för torrflis, barkflis, grot, sågspån och sopor. Genomtänkta flisburar medför enkel hantering för chauffören och kostnadseffektiva transporter för åkaren.

Läs mer om Bioline

För anläggning

Smarta lösningar för tunga transporter.

Vägar, järnvägar, städer och landsbygd utvecklas och förändras. Våra kärror och lastvagnar har varit en del av den utvecklingen i decennier. Vi effektiviserar lastning och gör transporter mer hållbara ur alla aspekter.

Vår lavett är en modern och flexibel lastväxlarvagn för åkare med varierad last som enkelt kan anpassas till alla typer av tippgods. Vagnens kryssförstärkta ram ger en hög tippstabilitet, vilket innebär en säkrare arbetsmiljö för chauffören.

Läs mer om lavett

Vår Glider kommer i två utföranden som passar alla åkare och typer av rullflak. Den är dessutom lätt och låg vilket ger en bättre och säkrare arbetsmiljö för chauffören.

Läs mer om glider

Tillsammans med tyska Fliegl har vi tagit fram tre modeller för den svenska marknaden. Lösningen ger maximal stabilitet under avlastningen och möjliggör en snabb och säker avlastning under broar, i sluttningar, i tunnlar eller i andra begränsande miljöer.

Läs mer om push-off

För återvinning

Kloka lösningar för ett cirkulärt samhälle

Idag är denna typ av transport lika specialiserad som andra grenar av branschen och rätt verktyg är ett måste för en effektiv och säker återvinningshantering. Vi är med och ser till att transporterna görs så hållbart som möjligt.

En liftdumper från Kilafors passar alla åkare. En släpvagn med lågt chassi och flexibel lastsäkring skapar en trygg och produktiv arbetsmiljö för chauffören.

Läs mer om liftdumpers

Vår Glider kommer i två utföranden som passar alla åkare och typer av rullflak. Den är dessutom lätt och låg vilket ger en bättre och säkrare arbetsmiljö för chauffören.

Läs mer om glider

Nyfiken på vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt