Vintern och halkan är här. Hur mår ditt ABS-system?

Under de kalla månaderna är det avgörande att ditt fordon är utrustat med ett väl fungerande bromssystem. ABS-kablarna spelar en central roll i detta genom att aktivt förhindra hjullåsning under inbromsning. Genom att övervaka hjulens rotationshastighet och effektivt kommunicera denna data till ABS-styrenheten, bidrar kablarna till ökad säkerhet på hala vägar.

Vi vet att slitna eller skadade kablar inte bara kan orsaka fel i ABS-systemet utan även öka risken för olyckor, särskilt under krävande inbromsningar. Därför har vi en sju meter vägg fylld med olika artiklar som gör att ditt ABS-system snabbt kan få den reservdel den behöver.

Tre vanliga problem:

  • Fysiskt slitage på ABS-kablar på grund av konstant rörelse och vibrationer i tunga fordon. Detta kan leda till kabelbrott eller nötning av kabelns isolering, vilket riskerar systemets funktion.
  • Korrosion på ABS-kablarna, speciellt i miljöer med hög fuktighet eller där vägsalt används under vintern. Denna korrosion kan försämra elektrisk kontakt och signalöverföring, vilket påverkar ABS-systemets effektivitet.
  • Problem med anslutningspunkterna för ABS-kablar, både till sensorer och till ABS-styrenheten, som kan bli lösa eller skadade på grund av vibrationer, dålig installation eller slitage. Detta kan resultera i felaktig signalöverföring och därmed nedsatt prestanda i ABS-systemet.

Hos oss på reservdelar har vi en omfattande katalog av reservdelar som är testade för att klara de tuffaste förhållandena. Vi säkerställer att varje del vi levererar bidrar till ditt fordons hållbarhet och prestanda.

Reservdelsbutikens personal

 

Glöm inte – regelbundet underhåll är avgörande för fordonets livslängd och för att hålla ditt släp i toppskick och säkert. Kontakta oss idag för att upptäcka hur vi kan hålla dina lastbilar rullande effektivt genom vintern.

Våra öppettider:
Vardagar 07:00 – 16:00
0278-65 92 00 – Tonval 1
reservdelar@kilafors.se

Fler leveranser, artiklar och aktuellt från Kilafors

Nyfiken på vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt