Skogens konung

Trygga lastlösningar för skogsindustrin.

Skogen är vårt andra hem.

Ensamheten, dofterna och tystnaden. Som väldigt många andra, trivs vi väldigt bra i skogen. I Sverige är två tredjedelar av landsytan täckt av skog och skogsnäringen sysselsätter över 60 000 personer varje dag.  I 50 år har vi levererat släp av högsta kvalitet till Kilafors-åkare över hela landet – vi tänker göra det i 50 år till.

Smala vägar, djupa skogar och höga berg.

För Kilafors-åkare är inget arbetspass det andra likt. För att klara av variationen av alla olika miljöer gör vi ständigt förbättringar på konstruktioner och material för att klara morgondagens krav. Varje dag hör vi nya historier om hur våra åkare har klarat av svåra situationer på extrema platser, men också historier om vackra morgnar, djupt inne i skogarna, med nybryggt morgonkaffe upphällt. Det är kontrasterna som driver oss framåt.

Konstruktioner som håller över tid.

Släp från Kilafors får vara med om mycket. Därför är grundkonstruktionen det viktigaste vi har. Vi använder oss utav valsat stål från SSAB som går igenom extrema tester innan de används i produktion. Dessutom kvalitetssäkrar varje släp i vår testcentral i Kilafors. Hos oss får du ett svenskt kvalitetssläp som håller.

Classic

Marknadens bredaste sortiment.

Karlavagnen

För unika uppdrag i nordiskt klimat.

Contact Us

Alla vill vara en del av något, även vi. Fördelen vi har är att vi har en stabil grund att stå på. Kilafors grundades år 1960 av Sveriges åkerier och det var tydligt vad vi ville åstadkomma. Tillsammans skulle vi ta fram de bästa produkterna, anpassade för det hårda nordiska klimatet och se till att vi alla kunde dra nytta av varandras kunskap och erfarenhet.

TIREBOSS – Däcktrycksövervakning

Kilafors Industrier är generalagent på nordiska marknaden för TIREBOSS, systemet för däcktrycksövervakning.

Normalt har ofta lastbilar och släp för högt tryck i däcken vilket ger skador på vägar, däck och fordon. TIREBOSS förhindrar detta och förlänger livslängden på däck och material. TIREBOSS reducerar däckstrycket vilket ger en längre kontaktyta och fördelar på så vis lasten över en större area.

Med TIREBOSS kontrollenhet i hytten ser chauffören nuvarande tryck, hastighetsöverträdelser, punkteringar, för höga däckstryck (värmeutveckling).

TIREBOSS ger stora vinster för åkaren, föraren, väghållaren och transportören.

https://www.tireboss.com/

 

Kontakta våra säljare för mer information om TIREBOSS.