Däcktrycksövervakning

Tireboss

För högt tryck i däcken ger onödiga skador på vägar, hjul och fordon. Vi är sedan många år generalagent på den nordiska marknaden för det ledande kanadensiska CTI-övervakningssystemet Tireboss. Det hjälper dig att undvika onödiga kostnader och slitage.

Tireboss ger stora vinster för alla.
Tireboss är framtagen för att fungera i extrema terrängförhållanden.
Kilafors är generalagent på den nordiska marknaden för Tireboss.

Tireboss ger stora vinster för åkaren, föraren och väghållaren

Fördelarna med att använda Tireboss är många, både för dig som åkare och för marken du kör på. Som åkare vinner du bland annat ökad rörlighet för ekipaget, förbättrad bränsleekonomi och längre livslängd på däcken. Minskat däcktryck ger också avsevärt mindre marktryck, vilket leder till färre körskador på känsliga vägar. Den enda gången maximalt däcktryck egentligen behövs är när fordonet är fullastat och kör i höga hastigheter på exempelvis motorväg.

Optimalt hela vägen

Genom att installera systemet reduceras däcktrycket till det optimala under hela transporten. Det är speciellt viktigt på känsliga skogsbilsvägar, men också ute på åkrar och på andra platser där hög hänsyn är nödvändig. När du sänker trycket i hjulen utökas nämligen kontaktytan mot underlaget, trycket mot marken blir mindre och skadorna minskar. Det är bra för alla.

Med kontrollenhet i hytten ser chauffören nuvarande tryck, hastighetsöverträdelser, punkteringar, för högt däcktryck etcetera.

Tireboss ökar produktiviteten genom:

  • förbättrad effektivitet,
  • ökad livslängd på däcken,
  • ökad rörlighet,
  • förbättrad tillgänglighet,
  • minskning av skador på vägar,
  • minskade vibrationsskador på lastbilen, samt
  • förbättrad bränsleekonomi

Vägen framåt

Känner du dig redo?

Välj ett svenskt kvalitetssläp.

Våra partners finns i Sverige, Norge, Finland och Baltikum.

Nyfiken på vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt