Parabelfjädring åter i timmersegmentet

Vi har återinfört parabelfjädring i vårt sortiment av 5-axliga timmervagnar i kombination med trumbroms. Ett beslut grundat på feedback från våra kunder.

Parabelfjädring är känd för sin förmåga att ge en balanserad och stabil körupplevelse även under tunga laster och på ojämna underlag, men framför allt för sin robusta och hållbara konstruktion. I första skedet kommer det att finnas tillgängligt på timmervagnsmodellerna, Classic och Karlavagnen.

Minskar slitage och förbättrar för chauffören

Parabelfjädringens konstruktion minimerar vibrationer och bidrar till en jämnare fördelning av lasten över vagnens axlar, vilket inte bara skyddar vägbanan utan också minskar slitage på vagnens komponenter. Genom att erbjuda denna fjädringstyp i kombination med trumbromsar får våra kunder en oerhört pålitlig och hållbar lösning.

Axellyft är utvecklad av Kilafors och lyfter axel tre + fem genom att trycka ner axel fyra. Markfrigången på axel tre och fem blir antingen 80 eller 120 mm beroende på vad kunden önskar. Max bankhöjd för att klara 4,5 m totalhöjd med axellyft aktiverad är 3,1 mm (gäller både Karlavagnen och Kilafors Classic). Utan axellyft aktiverad kan i teorin bankar på upp till 3,2 meter användas utan att 4,5 m totalhöjd överskrids.

Axlar och fjädring kommer från BPW. Axlarna är specificerade till 9 ton och fjäderpaketet 12 ton.  

Följande ramar och hjulbaser kommer innefattas:

  • Kilafors Classic
    • 9 900 ram med hjulbas 5050 mm
    • 10 100 ram med hjulbas 5250 mm
  • Karlavagnen
    • 10 200 ram med hjulbas 5000 mm
    • 10 300 ram med hjulbas 4600/4800/5000 mm

Alternativ för skivbromsar kommer ej att erbjudas, i nuläget är även fyraxliga timmervagnar exkluderade.

1

Fler leveranser, artiklar och aktuellt från Kilafors

Nyfiken på vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt