Med guldklocka bakom ratten.

Claes Wängmark har i princip bara kört lastbil sen han klev in i yrkeslivet. Redan 1992 började han köra flis och 1999 började han köra timmerbil. 32 år har det hunnit bli på Sandres åkeri i Edsbyn, så guldklockan är inkasserad…

Claes har nu åkeriets nyaste förvärv bakom bilen, en toppmodern 5-axlig Karlvagnen redo för dagens och morgondagens laster.

Det är friheten och möjligheten att styra över min egen tid, som har fått mig att stanna kvar i branschen så länge, säger Claes medan han skickligt manövrerar sitt ekipage på skogsbilvägen mellan Edsbyn och Los. Under åren när mina barn var små tog jag en paus och arbetade på Svenska Fönster, men så fort de blev äldre fann jag mig tillbaka bakom ratten.

Karlavagnen 5-axlar Sandres Åkeri Edsbyn

Claes Wängmark trivs som timmerbilschaufför hos Sandres Åkeri i Edsbyn.

Två 5-axliga Karlavagnar redo för maxvikt

Denna vagn, med en 20-ton framvagn och en totalvikt på 44 ton, representerar en ny era för Sandres åkeri. Nyligen genomförda omklassificeringar av vägar från BK1 till BK4 i regionen har gjort det möjligt att öka lastkapaciteten. Detta innebär färre turer och mer effektiva arbetsdagar, vilket gynnar både ekonomin och miljön. Åkeriets ägare, Peter Sandres, har strategiskt valt att investera i två sådana Karlvagnar. Systervagnen levereras under sommaren.

Karlavagnen, utvecklad under många år av Kilafors, är resultatet av en noggrann konstruktionsprocess och har blivit en favorit bland timmeråkare. Med sin robusta konstruktion och många konfigurationsmöjligheter, erbjuder den en ideal lösning för att maximera lönsamheten i det nordiska klimatet.

Karlavagnen 5-axlar Sandres Åkeri Edsbyn

Hitta din återförsäljare: www.kilafors.se/aterforsaljare/
Mer om Karlavagnen: www.kilafors.se/transportlosningar/karlavagnen/

Fler leveranser, artiklar och aktuellt från Kilafors

Nyfiken på vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt