Karlavagnen är speciellt framtagen för krävande skogstransporter med höga nyttolaster.
Linn Krogh, en erfaren timmerbilschaufför som började köra 2017, är en av de många som valt att sätta sin tillit till Karlavagnen för sitt dagliga arbete.
En helsvensk timmervagn för skogsåkare i nordiskt klimat.

Kilaforsvagnarna är enormt slitstarka. De tål allt vi utsätter dem för – dåliga vägar och tuffa förhållanden. Vi har kört Kilafors i alla år, och det har visat sig vara ett vinnande koncept, förklarar Linn.

"Det tar många år att bli en bra timmerbilschaufför."

I det ständigt föränderliga landskapet av transport och logistik i Sverige är Karlavagnen många timmeråkares förstahandsval. Linn Krogh är en erfaren chaufför som började köra timmerbil 2017. Hon är en av de många som valt att sätta sin tillit till Karlavagnen för sitt dagliga arbete sedan hon började sin karriär.

Sedan starten av sin karriär har Linn uteslutande förlitat sig på Kilafors Karlavagnen för transport av timmer, ett beslut som grundar sig i vagnens oöverträffade hållbarhet och förmåga att hantera Sveriges ofta utmanande vägförhållanden.

Läs mer om vår timmervagn Karlavagnen.

I pappas fotspår

Linn är djupt rotad i transportsektorn, med en utbildning från naturbruksgymnasiet Södra viken där hon följde i sin familjs fotspår genom att studera på fordon- och transportprogrammet. Den bakgrunden har inte bara försett henne med de tekniska färdigheter som krävs för yrket utan även en förståelse för branschens kultur och utmaningar. Det är en sektor där tradition möter framtid, och där Linn har bevittnat en välkommen förändring: en ökning av kvinnliga förare inom timmertransporter.

Det är jätteroligt att se fler tjejer i branschen. Det behövs, konstaterar Linn Krogh.

Utmaningarna inom timmertransport har utvecklats över tid, med ökade lastvikter som ställer högre krav på både fordon och förare. Där Kilafors Karlavagnen tidigare hanterade 64 ton, är det nu inte ovanligt med lass som väger upp till 70 ton, tack vare förbättrade vägförhållanden och regelverk som tillåter tyngre laster på utvalda BK4-vägar. Denna förändring speglar branschens dynamik och Kilafors förmåga att anpassa sig till nya standarder och behov.

Linn Krogh har kört timmervagnen Karlavagnen sedan 2017.

Äventyr i kanadensiska skogar

Linns äventyrslusta tog henne för ett par år sedan till Vancouver, Kanada, där hon fick uppleva den kanadensiska timmerindustrin.

Den erfarenheten gav henne inte bara en förståelse för andra arbetsmetoder utan också en uppskattning för den svenska modellen som gör det möjligt att utföra arbetet effektivt och säkert och där Karlavagnen och Kilafors spelar en viktig roll.

För de som överväger att starta eget inom åkeribranschen eller börja som timmerbilschaufför, delar Linn med sig av råd som präglats av hennes egen erfarenhet:

Om du vill in i branchen så var ödmjuk, ta råd från erfarna chaufförer, var inte rädd för att göra misstag och lär dig av dem. Vill du bli åkare måste du vara beredd att jobba. Det är mer en livsstil än ett vanligt arbete.

Se intervju med Linn på vår Youtubekanal:

Fler leveranser, artiklar och aktuellt från Kilafors

Nyfiken på vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt