Bilsport består onekligen inte enbart av glamour.

Ett säkert vårtecken i Kilafors är att det är dags för folkrace-syskonen, Henke och Sofie (som båda jobbar hos oss på slutmonteringen 💪), att noggrant gå igenom sina bilar och arbeta sig igenom ”att göra-listan”.

I fokus denna gång står en ikonisk blå Saab 900, en riktig pärla som syskonen har bestämt sig för att dela inför nästa tävling. I bilsportens värld är det möjligt att dela bilar, så länge man inte tävlar i samma klass. Det blir en spännande utmaning när Henke tar sig an senior klassen medan Sofie ställer upp i damklassen. Visst medför det en risk att någon av dem råkar ut för en olycka som sätter stopp för den andres möjligheter att tävla. Men att våga ta risker är en del av spänningen.

En brusten drivaxel eller en kylare som läcker kan inte bara sänka bilens prestanda utan också orsaka allvarliga skador på motorn. Den tid som spenderas under bilen för att fixa till en drivaxels inre infästning eller byta ut en trasig del kommer att vara till hjälp på banan i sommar.

Det krävs en hel del arbete, kunskap och passion för att se till att bilarna alltid är redo att prestera sitt yttersta på tävlingsdagen. Precis som våra vagnar måste prestera dag efter dag ute på vägarna.

Sofie Jonsson
1000001928

Fler leveranser, artiklar och aktuellt från Kilafors

Nyfiken på vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt