Alucar

Lätt och stark.

Återförsäljare av Alucar.

Som Kilaforsåkare kan du välja att utrusta ditt ekipage med marknadens främsta timmerreden och -bankar. Sedan 2018 är Kilafors  exklusiv återförsäljare av Finska Alucar.

Alucar är en världsledande tillverkare av timmerreden och -bankar. Företaget har sedan grundandet 1984 använt sid av aluminium som råmaterial och är känt som en föregångare på den internationella timmertransport marknaden.

Lätta och pålitliga lösningar.

Företaget strävar till att effektivera timmertransporten genom att tillverka lätta och pålitliga lösningar som förbättrar transportekonomin för slutanvändaren. Företagets styrka ligger i en mycket moderniserad produktion som kan garantera en jämn och hög kvalitet, snabba leveranstider och skräddarsydda lösningar som motsvarar det individuella behovet.

Alucar aluminium framstammar säkrar effektivt föraren och hytten med stil och funktionalitet. Framstammar är noggrant testade av oberoende instanser för att säkerställa kraven för SS 2563: 1978. Framstammar är tillverkade av anodiserat aluminium, de är uppbyggda av dubbla lager för att uppnå största möjliga hållbarhet.

Alucar tillhandahåller två framstams modeller: HD – Heavy Duty och den lätta ST 50.

HD – Heavy Duty lämpar sig för timmerbilar utrustade med kran. HD är extremt hållbar och utvecklad för att så effektivt som möjligt, stå emot de påfrestningar som uppstår vid lastning och lossning.

Garanterar bekymmerfri och ekonomisk timmertransport.

  • I tillverkningen används 7000-seriens ”flygplans aluminium”
  • Löstagbara stöttor med pålitlig bult-bar infästning
  • Slitstark ytbehandling i alla vår aluminiumdelar
  • Alla modeller erhålls med enlängds eller teleskop stöttor
  • Förbättrar ekipagets nyttolast och ökar nyttograden

 

Du kan välja Alucars produkter när du specar ditt släp i vår konfigurator. Läs mer om Alucars produktegenskaper här.

Timmer

Karlavagnen

Classic

Timmerbil

Contact Us

Alla vill vara en del av något, även vi. Fördelen vi har är att vi har en stabil grund att stå på. Kilafors grundades år 1960 av Sveriges åkerier och det var tydligt vad vi ville åstadkomma. Tillsammans skulle vi ta fram de bästa produkterna, anpassade för det hårda nordiska klimatet och se till att vi alla kunde dra nytta av varandras kunskap och erfarenhet.