Mikael Henriksson är säljare på Kilafors. Han är relativt ny hos oss, men har 30 års erfarenhet av tunga fordon. Här kan du läsa lite mer om honom och hans arbete. 

Hej Mikael! Kan du berätta lite om din bakgrund inom branschen?
Absolut! Jag började på Kilafors februari 2018, så jag är relativt ny här. Men jag har över 30 års erfarenhet av tunga fordon. Jag började 1987 som aluminiumsvetsare på Interconsult, där jag senare jobbade som både produktionsledare och säljare. Jag fick snabbt väldigt bred erfarenhet på alla sorters tunga fordon. Efter det jobbade jag tre år som Key Account Manager/projektledare inom tillverkande fordonsindustri, och hade bland annat Scania och Volvo som kunder. Efter det började jag sälja Scania på Motorhalland i Halmstad och jobbade med det i sju år. Och nu är jag alltså på Kilafors. Jag känner att det här är min grej, jag vill åt puls mellan säljare och köpare och det får jag definitivt här.

Varför tycker du att man ska köpa en vagn från Kilafors?
Det är det bästa märket på marknaden. Det finns inga andra vagnar som är så genomarbetade och testade som Kilafors. Av åkare för åkare är vårt motto och vi vet att våra produkter fungerar och är stabila i alla lägen. Det är ju åkarna själva som hjälpt oss att utveckla. Att vagnarna är populära märks inte minst på begagnatmarknaden, annonsen hinner knappt komma ut innan grejerna säljs och till ett mycket högre pris än våra konkurrenter. Ser man med öppna ögon på ekonomin och vad som genererar pengar till bolaget så är det inte billiga inköp, det har det aldrig varit. Pengar tjänar man på att leverera till sin kund, och det kan man verkligen göra med Kilafors produkter, mil efter mil, last efter last. Att vi är Sveriges största tillverkare av efterfordon och har tre heltidsanställda på eftermarknad ger trygghet för våra återförsäljare och våra kunder. Vi är helt enkelt med hela vägen.

Är det några särskilda utmaningar du möter i ditt arbete?
En stor utmaning är att man ibland hamnar i situationer där kunden inte vet vilken typ av vagn som är bäst för deras transportuppdrag. Då behöver vi intervjua kunden för att få fram uppgifter så att vi kan föreslå en av våra standardvagnar eller ta fram en ny speciellt för just för den transporten. Där känner jag att min långa erfarenhet inom fordonsindustrin och breda kontaktnät ger mig stora fördelar.

Vilken detalj på Kilaforsvagnarna är du mest stolt över?
Vår breda, fina påkörningsramp på våra Gliders. Tittar man på en Glider snett bakifrån så är den inte bara bäst, utan även snyggast på marknaden. Bredden gör det enkelt att rangera och det går att komma en bra bit i sidled utan krångel. Det gillar jag.

Är det någon särskild trend du ser just nu bland kunderna?
En stor trend hos åkare är att de får mindre och mindre framförhållning. Man vill ha ett fordon fort, för körningen händer här och nu, det finns ingen tid att vänta. Upphandlingarna går snabbare och kontrakten är kortare, så vi behöver ha ännu snabbare leveranstider.

Slutligen – har du något bra matställe längs vägarna du vill tipsa om?
Laxbutiken söder om Falkenberg, i Heberg. Om man kör mellan Göteborg och Halmstad, så ligger den utmed E6. Helt klart Sveriges främsta vägkrog, laxen är otrolig!

Hitta till Mikaels matställe!

Hitta till Mattias favoritställe!