Mattias Löfgren jobbar som säljare på Kilafors, där hans område sträcker sig från norra Dalarna till norra Bohuslän. På Kilafors har han varit sedan 2012.

Hej Mattias – berätta lite om vad du har för bakgrund?
Hej! Ja, nu har jag varit på Kilafors i sju år. Innan dess jobbade jag på en lastbilsverkstad i Borlänge. Jag har innan det jobbat på alla delar av en verkstad, från golv, till kundmottagare och verkstadschef. Så det mesta inom verkstad, helt enkelt.

Så varför ska man köra en Kilafors?
Det är det självklara valet. Det kanske låter lite kaxigt, men det är verkligen så. Det är tillverkat i Sverige så vi kan alltid föra dialog med fabriken. Vi förstår också hur kunderna använder våra grejer, så vi kan hela tiden ge bra hjälp längs vägen.

Är det några särskilda utmaningar du möter i ditt arbete?
Att kunna möta behoven hos åkerierna när de utvecklas. Att förstå hur de använder våra produkter och på så sätt kunna hitta det som just dom behöver. Det är både en stor utmaning men också bland det roligaste med mitt jobb.

Vilken detalj på Kilaforsvagnarna är du mest stolt över?
Karlavagnsramen är jag riktigt stolt över. Den håller år ut och år in, och går verkligen att alltid räkna med.

Är det någon särskild trend du ser just nu bland kunderna?
Att grejerna måste fungera, utan stillestånd. Det är såklart alltid viktigt men det har varit extra viktigt på sistone. Kunderna efterfrågar hög driftsäkerhet, och det kan vi ge dom.

Slutligen – har du något bra matställe längs vägarna du vill tipsa om?
Ja, absolut. Lastbilscentralen i Sunne, där finns riktigt bra mat!

 

Hitta till Mattias matställe!

Hitta till Mattias favoritställe!