Lina Wallin – Flisbilsförare i Edsbyn

Lina Wallin kör flisbil för Edvardsson Transport, och har gjort det i ungefär ett år. Vi pratade med henne för att få höra lite mer om hennes vardag och hur hon har det på jobbet.

Hej Lina! Berätta lite om dig själv och ditt jobb.
Hej! Ja, jag heter Lina, är 32 år och jag bor i Bollnäs. Jag har kört flisbil i fem år. Just nu jobbar jag på ett enmansbolag som heter Edvardsson Transport som utgår från Alfta. Så jag kör mestadels däromkring, och jag lossar ofta i Gävle. Men jag kör även mycket längs kusten och i Dalarna. Tidigare körde jag godsbil, men då kände jag hela tiden ett större sug efter att bli mer självständig. Och det är man när man kör flis, man sköter liksom sig själv och det passar verkligen mig.

När du inte är på jobbet, vilka intressen har du då?
Mitt största intresse är lastbilar och motorer. Jag åker på olika lastbilsträffar och lägger mycket tid på att pyssla om och putsa min lastbil. Jag har även en personbil som jag älskar att pyssla om. Jag har en gammal Opel Manta som är min ögonsten, och den håller jag på med massor. Och på vintrarna håller jag på med min skoter. Så ja, jag älskar motorer helt enkelt. Så det känns rätt och givet att jag skulle arbeta med det jag gör.

Du kör flisbil från Kilafors, berätta lite om det.
Ja, precis. Nu senast när vi köpte en ny bil, för ett halvår sen, så blev det en från Kilafors. Så jag har bara haft min bil i ett halvår, men hittills funkar det jättebra. Det är verkligen ett stabilt och robust bygge. Vagnen har gått 140 000 mil och jag är imponerad över att den hållit så bra som den gjort. Det är inga konstigheter, den funkar verkligen bra. Och väl på plats för jag alltid bra bemötande, har man problem med sin vagn är det bara att komma in. Det känns väldigt skönt.

Framtidsplan
Just nu trivs jag verkligen jättebra på mitt jobb. Så framöver ser jag att jag blir kvar här, och fortsätter hos min chef. Det är liksom inte jobbigt att kliva upp på morgonen, förutom att man är trött såklart. Men jag mår bra av mitt jobb. Det är inte bara ett jobb, för mig är det en livsstil.

­­