Hjelms flyttar hem till Kilafors

Lastbilspåbyggaren Hjelms blir nu en del av Kilafors Industrier. Företaget, som tidigare ingått i Translink-koncernen, flyttar nu sin verksamhet från Iggesund till Kilafors.

Hjelms grundades 1969, och har i ett halvt sekel genomfört framgångsrika och kompromisslösa påbyggnader på timmerbilar. År 2000 tog Bosse Hjelm över familjeföretaget, och drev verksamheten framgångsrikt fram till 2011 då han valde att bli en del av Translinkgruppen.

– Vi ser stora fördelar med att föra samman Kilafors konstruktionsledning med Hjelms praktiska kunnande. Det kommer lyfta vår produktion till en ännu högre nivå, och bidra till att vi kan leverera marknadens mest kompletta ekipage, säger Carina Jakobsson, VD för Translinkgruppen.

Alla anställda på Hjelms har erbjudits att flytta med och fortsätta sin anställning på Kilafors.

Vill du veta mer, kontakta Carina Jakobsson, carina.jakobsson@translink.se