Linn Krogh

Linn Krogh är 22 år och jobbar heltid med att köra timmerbil på familjens åkeri Kroghs Åkeri, i Värmland. För Linn har det alltid varit självklart att ha ett arbete där man får utmana sig själv samtidigt som man får vara ute och se nya platser. För 3 år sedan började Linn dela med sig av sitt arbete på Instagram och snabbt började fler och fler följare strömma in. Idag har hon nästan 6000 följare som får ta del av hennes liv från lastbilen.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Jag trivs väldigt bra i skogen, och jag gillar att köra lastbil, så det är två delar som passar mig väldigt bra. Sen att man alltid behöver utmana sig själv i sitt jobb tycker jag också är väldigt roligt. Att köra timmerbil är ett tufft jobb, kan man köra timmer kan man också köra andra lastbilar. Timmerbilen kör i extrema väderförhållanden på vägar som inte är gjorde för att köras på. Jag trivs verkligen i det tuffa!

Du har nästan 6000 följare på Instagram, varför tror du att det är så?
Ja, precis. Det började för ungefär 3 år sedan. Då började jag lägga ut bilder från jobbet på Instagram. Så det blev en del bilder från lastbilen, när jag lastade den och var i skogen. Då märkte jag snabbt att det fanns ett stort intresse för mig och jag fick många följare väldigt snabbt. Det är fortfarande inte så vanligt med tjejer som kör timmerbil, så jag tror att många tycker att det är kul att se! Jag hoppas att jag kan vara en förebild för andra tjejer som vill arbeta med det jag gör. När jag går in och kollar på vissa profiler av de som gillar mig ser jag att de går transportgymnasium. Jag tror att det är viktigt att ha förebilder, att se att om andra kan så kan även jag.

Varför har du valt en vagn från Kilafors?
På vårt åkeri har vi haft vagnar från Kilafors i snart 20 år. Så för min del har det aldrig varit på något annat sätt. I dagsläget äger vi sex vagnar. Jag var själv uppe i Kilafors i vintras och hämtade hem en 5-axlad Karlavagn med luftfjädring och skivbromsar. För oss är det självklart att köra Kilafors. Vagnarna är extremt slitstarka och tåliga. Det krävs verkligen för de vägar vi kör på, med utmanade terräng och smala vändplatser. Då passar Kilafors perfekt. Vi kommer verkligen fortsätta köpa våra vagnar från Kilafors i framtiden.

Klicka här för komma till hennes Instagram.