Av åkare.

Alla vill vara en del av något, även vi. Fördelen vi har är att vi har en stabil grund att stå på. Kilafors grundades år 1960 utav Sveriges åkerier och det var tydligt vad vi ville åstadkomma. Tillsammans skulle vi ta fram de bästa produkterna, anpassade för det hårda, nordiska klimatet och se till att vi alla kunde dra nytta av varandras kunskap och erfarenheter.

Vi vet vad vi pratar om.

Över 10 000 ekipage har rullat ut från fabriken i Kilafors. Gedigna konstruktioner med lång livslängd har varit vårt signum sedan start. Stor förståelse för åkaren och ett nära samarbetet med branschen har gjort oss till en efterfrågad aktör.

Generationer av åkare.

Hos oss har vi svetsare, ingenjörer, ekonomer, säljare och tekniker. Vissa har själva drivit åkeri, andra och kanske en förälder eller släkting som haft det. Det gemensamma är att vi alla har en stark drivkraft att hjälpa dig att kunna vara ute på vägen och köra ännu fler mil – det enda vi ber dig om är att ta med oss på resan.

Driver branschen framåt.

Mycket har hänt sedan 1960. Branschen har utvecklats, vi har utvecklats men vår grund är detsamma: Vi ska finnas där för dig och hjälpa dig att få det bästa ekipaget för dina utmaningar.

Kilafors-familjen.

Idag är vi Sveriges största tillverkare av släpvagnar, kärror, lastbilspåbyggnader – för transport av timmer, flis och anläggning. Vi eftersträvar marknadens främsta eftermarknadsutbud för optimal driftsekonomi och högt andrahandsvärde.

Vår historia.

I början av 60-talet fanns det ett starkt behov av funktionella släp till konkurrenskraftiga priser bland svenska åkare. Den 27 juni 1961 bildade därför åkarna själva det företag de saknade på släpvagnsmarknaden. Företaget fick namnet Kilafors Industri AB. Kilafors var också platsen där man etablerade sig.

Efter att tillfälligt ha hyrt lokaler av smeden i Stråtjära, lät man uppföra den enda specialbyggda släpvagnsfabriken i Sverige. Att tillverkningen hamnade i Kilafors beror säkert på att en av de viktigaste initiativtagarna var Einar Asp, en framsynt riksdagspolitiker bördig från Landafors.

Den första vagnen, en åtta meters flakvagn, såldes till Henry Karlsson, Söderhamn redan i februari 1961. År 1989 förvärvades bolaget av investmentgruppen ACC. Fem år senare inkorporerades Kilafors störste konkurrent BRIAB i gruppen, och aktiebolaget BRIAB-KILAFORS bildades. Aktierna köptes upp av andra investerare och Translink- gruppen blev störste ägare av företaget, som än en gång fick nytt namn.

Målmedvetet, steg för steg, har nuvarande ägare investerat och skapat en långsiktig struktur. Verksamheten har funnit sin form och återtagit sitt ursprungliga namn från -61, Kilafors Industri AB. 50 års erfarenhet av släpvagnstillverkning genomsyrar varje hörn av fabriken. Detta gör att du som åkare tryggt kan köra mil efter mil, last efter last.

KONTAKT

Behöver du byta upp dig eller utöka flottan?
Kontakta oss så hjälper vi dig att speca din vagn.

SPECA DITT SLÄP ONLINE

Fyll i vår konfigurator för att snabbt och enkelt få en offert.

HITTA NÄRMSTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Vi har återförsäljare över hela landet.